Snelle noedels met gehakt en Chinese kool

20 MIN
2 personen
Snelle noedels met gehakt en Chinese kool

We haalden onze inspiratie in Azië, want daar weten ze maar al te goed hoe je snel en efficiënt een heerlijk gerecht op tafel kan zetten bomvol smaken!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 1 Chinese kool
  • 300 g varkensgehakt
  • 150 g eiernoedels
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 1 el plantaardige olie

BEREIDING

  1. Snij de knoflook in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de Chinese kool in reepjes. Verhit de olie in een wok of brede antikleefpan. Roerbak het gehakt samen met de knoflook op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de Chinese kool toe.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 5-7 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pers het sap van de limoen en meng met de sojasaus en de chilisaus.
  4. Schep de noedels door het varkensgehakt en roer er de saus door. Serveer met de lente-uitjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 814.03 kcal
Koolhydraten 84.07 g
waarvan suikers 21.35 g
Vet 31.26 g
waarvan verzadigd 9.46 g
Proteïnen 44.29 g
Vezels 9.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin