Boter-kappertjessaus
Dé klassieke saus bij uitstek is boter-kappertjessaus. En het goede nieuws is: die is heel gemakkelijk om klaar te maken, en zou in het repertoire van elke kok moeten zitten. Bak eerst je vis in boter. Schep uit de pan en houd warm. Voeg nu opnieuw een flinke klont toe aan de pan waarin je de vis gebakken hebt. Laat de boter kleuren tot je 'beurre noisette' hebt (hazelnootboter). Schraap de aanbaksels goed los. Voeg nu de (uitgelekte) kappertjes toe. Laat ze kort bakken in de boter. Voeg dan citroensap en fijngehakte peterselie toe. Laat kort garen en kruid je saus met peper, zout en eventueel nog extra citroensap. Ze eenvoudig is het!
Gebakken kappertjes
Een minder bekende maar zeer verrassende bereiding, zijn gebakken of gefrituurde kappertjes! Ze geven een verrassende crunch en smaak aan je visgerecht! Het is een techniek die veelal in de Siciliaanse keuken gebruikt wordt. Verhit een bodempje olie in je pan en bak (uitgelekte) kappertjes mooi krokant en goudbruin. Strooi over een gegrild visje. Heerlijk!
Ontdek hier enkele gerechten met deze topcombinatie!
Gebakken vis met boter-kappertjessaus, knolselderpuree en mosterd
Vis en puree, het is een heerlijke combinatie. We maken er een sjiekere versie van met een zalige boter-kappertjessaus en knolselderpuree. Genieten! Zin in? Deze topper kan je deze week bij Foodbag.be bestellen!
Oostendse aardappel met grijze garnalen
Met dit bordje transporteren we je op een doordeweekse dag naar Oostende. Ga voor romige aardappelen met prei, knapperige kappertjes, verfrissende kervel én heerlijke grijze garnalen. De smaken van dit bordje doen ons verlangen naar de kust. Mmm! Bekijk recept
Rog met kappertjes
Dé klassieke bereiding bij uitstek: Rog met kappertjes! Wij tonen je hoe je deze oerklassieker klaarmaakt! Bekijk recept
Farfalle met tonijn, kappertjes en olijven
Een eenvoudige pasta voor jong en oud, die voedzaam, licht én lekker is? Zoek niet verder en probeer deze farfalle met tonijn, rucola en olijven! Bekijk recept
Spaghetti "tonnato" met champignons en kappertjes
We zijn dol op een klassieke vitello tonnato. Vooral die saus: hemels. Wat als we dezelfde smaaksensatie proberen evenaren in een pasta? We gingen aan de slag in onze testkeuken en toverden deze romige saus op tafel. Wat denk jij ervan? Bekijk recept
Sint-jakobsvruchten met kappertjes en tomaten
Een heerlijk verfijnde bereiding van sint-jakobsvruchten met een sausje de bloemkopjes en tomaten erbij. Een ideaal voorgerecht tijdens de feestdagen! Bekijk recept