Rog met kappertjes

25 MIN
4 personen
Rog met kappertjes

Ingrediënten

  • 4 roggenvleugels, 200 g/stuk
  • 800 g krielaardappelen, voorgekookt
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 citroen, in partjes
  • 4 el kappertjes
  • 2 el bloem
  • 4 el boter
  • 3 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 el krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de kappertjes en laat uitlekken. Spoel de rog en dep goed droog. Kruid met peper en zout. Wentel de rog door de bloem en klop er de overtollige bloem af.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de rog aan beide zijden goudbruin, in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  3. Bak de krielaardappelen in 1 eetlepel boter in een andere pan.
  4. Neem de rog uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Smelt in de pan van de vis de resterende boter op middelhoog vuur tot ze goudblond kleurt. Voeg de kappertjes toe en blus de pan met citroensap.
  5. Bestrooi de aardappelen met de bladpeterselie en schep om. Kruid met zout.
  6. Serveer de rog met de krielaardappeltjes. Lepel er wat kappertjessaus over en werk deze af met de krulpeterselie. Serveer naar smaak met partjes citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 517.89 kcal
Koolhydraten 43.05 g
waarvan suikers 1.34 g
Vet 15.9 g
waarvan verzadigd 9.77 g
Proteïnen 47.35 g
Vezels 7.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin