Een eenvoudige pasta voor jong en oud, die voedzaam, licht én lekker is? Zoek niet verder en probeer deze farfalle met tonijn, kappertjes, rucola en olijven!
Ingrediënten
200 g farfalle
2 teentjes knoflook
40 g zwarte olijven, ontpit
1 blik tonijn in eigen nat
1 citroen
2 el kappertjes
50 g rucola
3 kl olijfolie extra vierge
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten.
Pers de knoflook. Halveer de olijven. Laat de tonijn uitlekken. Was en rasp de schil van de citroen en pers de helft uit.
Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de geperste knoflook aan voor 2 minuten. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Haal de pan van het vuur en voeg de tonijn, citroenzeste en citroensap, de olijven, de kappertjes en de rest van de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Roer er de rucola door en serveer meteen.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.