Farfalle met tonijn, kappertjes en olijven

20 MIN
2 personen

Een eenvoudige pasta voor jong en oud, die voedzaam, licht én lekker is? Zoek niet verder en probeer deze farfalle met tonijn, kappertjes, rucola en olijven!

Ingrediënten

  • 200 g farfalle
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g zwarte olijven, ontpit
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 50 g rucola
  • 3 kl olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten.
  2. Pers de knoflook. Halveer de olijven. Laat de tonijn uitlekken. Was en rasp de schil van de citroen en pers de helft uit.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de geperste knoflook aan voor 2 minuten. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Haal de pan van het vuur en voeg de tonijn, citroenzeste en citroensap, de olijven, de kappertjes en de rest van de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Roer er de rucola door en serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 595.48 kcal
Koolhydraten 71.73 g
waarvan suikers 6.41 g
Vet 14.7 g
waarvan verzadigd 2.72 g
Proteïnen 40.92 g
Vezels 5.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin