Sint-jakobsvruchten met kappertjes en tomaten

20 MIN
4 personen
Sint-jakobsvruchten met kappertjes en tomaten

Een heerlijk verfijnde bereiding van sint-jakobsvruchten met een sausje van kappertjes en tomaten erbij. Een ideaal voorgerecht tijdens de feestdagen!

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 3 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 120 ml witte wijn
  • olijfolie
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier. Bak ze aan beide kanten gaar in olijfolie. Haal ze uit de pan en houd warm.
  2. Doe nu de knoflook in de pan. Schenk er na 15 seconden de wijn bij. Voeg meteen ook de tomatenblokjes, kappertjes en basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schik op elk bord drie sint-jakobsvruchten. Verdeel hierover het groentemengsel en werk af met enkele druppels olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 129.11 kcal
Koolhydraten 5.52 g
waarvan suikers 1.37 g
Vet 0.33 g
waarvan verzadigd 0.04 g
Proteïnen 15.9 g
Vezels 1.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin