Parmentier van bloemkool, prei en vis

35 MIN
2 personen
Parmentier van bloemkool, prei en vis

Zin in lekker comfort food dat toch lekker licht is? We maken vandaag een parmentier van aardappelen én bloemkool. En daaronder een zalige laag visstoofpotje met prei. Lekker koolhydraatarm genieten!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • 300 g vismengeling
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 150 ml melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de aangegeven hoeveelheid aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 5 minuten koken en voeg dan de bloemkoolroosjes toe. Laat nog 9 minuten koken. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  2. Snij de prei in ringen. Snij de vis in gelijke blokjes van 2 centimeter.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de preiringen gedurende 5 minuten.
  4. Smelt de helft van de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan de melk toe en roer heel goed, tot de saus begint in te dikken. Voeg per persoon 2 eetlepels van het kookvocht van de aardappelen en bloemkool toe. Roer opnieuw tot je een homogene massa hebt. Je moet een lopende saus hebben. Kruid met peper en zout. Voeg de visblokjes en de gestoofde prei toe, schep heel voorzichtig om en laat nog 5 minuten op een zacht vuur garen.
  5. Pureer de gekookte bloemkool en aardappel samen met peper, zout en de rest van de boter.
  6. Verwarm de grill van de oven voor.
  7. Vul een ovenschaal met de vis-preimengeling. Schep de bloemkoolpuree erbovenop.
  8. Plaats de ovenschaal onder de grill van de oven en laat een 5-tal minuten gratineren. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.29 kcal
Koolhydraten 48.67 g
waarvan suikers 18.19 g
Vet 18.37 g
waarvan verzadigd 6.79 g
Proteïnen 39.89 g
Vezels 15.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin