Oostendse aardappel met grijze garnalen

30 MIN
2 personen
Oostendse aardappel met grijze garnalen

Met dit bordje transporteren we je op een doordeweekse dag naar Oostende. Ga voor romige aardappelen met prei, knapperige kappertjes, verfrissende kervel én heerlijke grijze garnalen. De smaken van dit bordje doen ons verlangen naar de kust. Mmm!

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 100 gr kervel
  • 2 el zure room
  • 2 stengels prei
  • 2 el kappertjes
  • 50 gr veldsla
  • 100 gr grijze garnalen
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de aardappel in de lengte (schillen hoeft niet) en zet net onder water met een snuif zout. Kook de aardappelhelften in 15-20 min. gaar.
  2. Hak intussen de kervel fijn.
  3. Controleer of de aardappelhelften gaar zijn. Schep met een lepel zoveel mogelijk aardappelkruim uit de schil, maar let op dat je de schil niet beschadigt. Plet het aardappelkruim samen met een klont boter, de kervel en zure room tot een puree (zie tip).
  4. Snijd de prei in fijne ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de prei kort aan. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep de prei bij de puree.
  5. Vul de aardappel opnieuw met de puree. Rooster de (uitgelekte) kappertjes in een pan met een scheutje olijfolie.
  6. Breng de veldsla op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Schik de garnalen op de aardappel en werk af met de kappertjes. Serveer met de sla. Smakelijk!
  7. TIP: Tijd besparen? Je hoeft de aardappel niet uit te hollen. Je kan de kruiden en zure room ook gewoon naast de aardappel serveren.