Sommigen noemen ze verloren brood, anderen dan weer gewonnen brood en nog anderen dan weer wentelteefjes (of de verbasterde Engelse versie 'turning bitches' ;-)). Hoe je ze ook noemt, het is dé ideale manier om oud brood te verwerken tot een heerlijk ontbijt, brunch of tussendoortje. Al wat je nodig hebt, is dus oud brood, melk en een eitje. Laat het brood even weken in het ei-melkmengsel en bak dan krokant in een pan met wat boter. Serveer met (kaneel)suiker en eventueel wat fruit, topverwennerij! Je kan ze trouwens ook maken met oude koffiekoeken, croissants, sandwiches, krentenbolletjes... Voor verloren brood 'deluxe', gebruik briochebrood, dat bakt heerlijk krokant in de pan. Wij vinden het ook een ideaal ontbijt op vakantie, als je niet elke dag om vers brood kan. We inspireren je met enkele recept-ideeën!

Wentelteefjes


WentelteefjesDé klassieke bereiding voor wentelteefjes. Al wat je nodig hebt is oud brood, boter, een eitje en wat melk. En een snuifje kaneel als je dat graag eet. Serveer met je favoriete suiker of siroop en smullen maar! Bekijk recept


Verloren brood uit de oven met krentenbolletjes en rood fruit


Verloren brood uit de oven met krentenbolletjes en rood fruitHeb je een zak van die heerlijke krentenbolletjes-briochebroodjes, maar zijn ze wat oudbakken? Maak er eens verloren brood (wentelteefjes) uit de oven mee! We werken af met rood fruit en vanille-frosting. Werkt trouwens ook perfect met sandwiches of croissants! Bekijk recept



Wentelteefjes met banaan en chocolade


Wentelteefjes met banaan en chocolade
Restje brood over? Maak dan eens deze heerlijk luxueuze wentelteefjes met gebakken banaan en chocoladesaus. Genieten! Bekijk recept



Wentelteefjes met bosbessen


Wentelteefjes met bosbessen
Wentelteefjes zijn een echte verwennerij, maar deze versie is ook nog eens lekker gezond, met heerlijke bosbessen erbij. Mooi meegenomen, toch? Bekijk recept



Verloren brood met mirabellen compote


Verloren brood met mirabellen compote
Maak eens verloren brood of wentelteefjes met een heerlijke homemade compote van mirabellen bij. Hier word je toch blij van? Brunchfavoriet! Bekijk recept

Nog meer originele manieren om oud brood te verwerken? Die ontdek je op de blog van Foodbag.be!