Wentelteefjes met bosbessen

20 MIN
4 personen
Wentelteefjes met bosbessen

Wentelteefjes zijn een echte verwennerij, maar deze versie is ook nog eens lekker gezond, met heerlijke bosbessen erbij. Mooi meegenomen, toch?

Ingrediënten

  • 4 sneetjes roggevolkorenbrood
  • 200 g bosbessen
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 el suiker
  • 4 kl plantaardige olie
  • zout

BEREIDING

  1. Klop de eieren los met de melk. Voeg de suiker en een snufje zout toe.
  2. Verhit een koffielepel olie in een pan.
  3. Haal een sneetje brood door het eiermengsel en leg dit in de hete pan. Bak het brood goudbruin aan beide kanten. Herhaal deze stap nog 3 keer voor de andere sneetjes brood.
  4. Verdeel de wentelteefjes over de borden en schep er de bosbessen over. Bestrooi eventueel met nog wat poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 221.16 kcal
Koolhydraten 22.36 g
waarvan suikers 16.24 g
Vet 9.96 g
waarvan verzadigd 2.24 g
Proteïnen 8.07 g
Vezels 5.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin