Verloren brood uit de oven met krentenbolletjes en rood fruit

140 MIN
4 personen
Verloren brood uit de oven met krentenbolletjes en rood fruit

Heb je een zak van die heerlijke krentenbolletjes-briochebroodjes, maar zijn ze wat oudbakken? Maak er eens verloren brood (wentelteefjes) uit de oven mee! We werken af met rood fruit en vanille-frosting. Werkt trouwens ook perfect met sandwiches of croissants!

Ingrediënten

  • 50 gr bruine suiker
  • 1 el kaneel
  • 3 eieren
  • 200 ml room, 20%
  • 200 gr rode vruchten, uit de diepvries
  • 2 el roomkaas
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 kl vanille-extract

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak 2u op voorhand: schik de krentenbolletjes in een ovenschaal. Meng in een kom de bruine suiker, kaneel, eieren en room. Schenk over de krentenbolletjes. Laat 2u rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Frosting: meng de roomkaas, poedersuiker en het vanille-extract. Voeg eventueel een scheutje water toe, zodat je een mooi lopend sausje hebt.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven, laat even afkoelen. Druppel de frosting erover. Serveer lauw.