Wentelteefjes met banaan en chocolade

15 MIN
4 personen
Wentelteefjes met banaan en chocolade

Restje brood over? Maak dan eens deze heerlijk luxeuze wentelteefjes met gebakken banaan en chocoladesaus. Genieten!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood, zonder korst
  • 2 bananen, in plakjes
  • 150 g fondantchocolade
  • 2 eieren
  • 8 el room
  • 3 dl melk
  • 6 el suiker
  • 6 el boter
  • 2 el citroensap

BEREIDING

  1. Verdeel elk sneetjes in twee driehoeken. Besprenkel de bananen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  2. Klop de eieren los met de melk en 4 eetlepels suiker. Haal de brooddriehoekjes door het ei. Bak ze vervolgens 1 minuut aan elke kant, in de helft van de hete boter. Leg ze op een serveerschaal.
  3. Bak de plakjes banaan kort aan beide kanten in de rest van de boter. Strooi er de rest van de fijne suiker op. Laat lichtjes karameliseren.
  4. Smelt de chocolade in de room en roer glad. Schep de warme banaan op de wentelteefjes. Lepel er wat saus over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 768.45 kcal
Koolhydraten 69.12 g
waarvan suikers 58.02 g
Vet 49.72 g
waarvan verzadigd 29.6 g
Proteïnen 11.32 g
Vezels 2.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin