Wrapcroque caprese

15 MIN
2 personen
Wrapcroque caprese

Is het een wrap, is het een croque? De wrapcroque is het beste van twee werelden. Heerlijk gevuld met mozzarella, verse rode pesto, crunchy pijnboompitjes, zo gevouwen tot een heerlijke maaltijd! Heerlijk met een rucola slaatje erbij, klaar in 15 minuten!

Ingrediënten

  • 250 gr mozzarella
  • 3 tomaten
  • 4 wraps
  • 100 gr verse rode pesto
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 10 gr basilicum
  • 15 gr pijnboompitten
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • scheutje rode wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de mozzarella en de tomaten in dunne plakjes.
  2. Maak een sneetje in het midden van de wrap, van het middelpunt tot de onderste rand. Op elk kwart van de wrap gaan we een ingrediënt leggen. Op het eerste kwart, links onderaan, smeer je een laagje rode pesto. Op het tweede kwart, links bovenaan, schik je enkele plakjes mozzarella. Kruid met een snuifje Italiaanse kruiden. Op het derde kwart, rechts bovenaan schik je enkele plakjes tomaat. Leg er ook enkele blaadjes basilicum op. Op het vierde kwart, links onderaan, smeer je nog een laagje rode pesto.
  3. Vouw de wrapcroque nu dicht: vouw het eerste kwart naar boven zodat de rode pesto bovenop de mozzarella komt te liggen. Nu gaan we in wijzerzin verder, tot de vier kwarten op elkaar liggen.
  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een grillpan zonder vetstof. Meng ze samen met een scheutje olijfolie, een scheutje rode wijnazijn en een snuif zout en zwarte peper onder de rucola (zie tip).
  5. Gril de wrapcroque langs beide kanten in de pan tot er mooie grillstreepjes zichtbaar worden.
  6. Serveer de wrapcroque met de salade. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je nog basilicum, rode pesto of tomaat over? Voeg die dan ook toe aan de salade. Meng de rode pesto eerst onder de olijfolie tot een vinaigrette.