Frittata met courgette en feta

35 MIN
4 personen
Frittata met courgette en feta

Een frittata is een Italiaanse omelet uit de oven. Een heerlijke manier om restjes te verwerken en minder zwaar als een quiche. We maken een heerlijke versie met courgette, feta en een fris slaatje voor erbij.

Ingrediënten

  • 200 g feta
  • 2 courgettes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 bosje dille
  • 8 bio-eieren
  • 6 el room
  • 2 el vinaigrette
  • 1 kl boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgettes in halve maantjes. Snij de feta in blokjes. Snij de dille fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de courgettes 5 min.
  3. Klop de eieren los met de room, dille, peper en zout. Voeg de feta en de courgetteschijfjes toe aan het mengsel.
  4. Schenk het eiermengsel in een ronde, ingevette taartvorm of ovenschaal. Zet de frittata 25 min. in een oven van 180 °C.
  5. Snij de frittata in spieën en serveer met gemengde sla en vinaigrette.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 462 kcal
Koolhydraten 9.65 g
waarvan suikers 8.78 g
Vet 36.94 g
waarvan verzadigd 16.26 g
Proteïnen 23.41 g
Vezels 2.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin