De Mexicaanse keuken is hot! Niet enkel in de letterlijke zin, met al die pikante pepers, maar ook omdat Mexicaanse kost, en de verwesterde Tex-Mex variant immens populair is bij ons. En na taco's, enchiladas en quesadilla's, worden burrito's nu ook bij ons met veel smaak weggehapt.

Burrito's zijn tarwetortilla's opgerold en klassiek met een vulling van gehakt en bonen. In de Tex-Mex keuken vind je ook varianten met andere vullingen en zelfs ontbijtburrito's. Het handige aan een burrito is dat je hem zo uit het vuistje kan eten, in tegenstelling tot taco's.

Burrito betekent 'ezeltje' in het Spaans. In Mexico droegen lastezeltjes grote rollen lading, die doen denken aan burrito's, vandaar de naam.

Je kan een burrito vullen met een warme vulling en de tortilla's nog kort even opwarmen. Wij leggen ze ook nog altijd even in de grillpan. Dat zorgt ervoor dat ze goed warm zijn, ietwat knapperig en met een mooi grillpatroointje aan de buitenkant.

Zin om zelf aan de slag te gaan? We helpen je op weg met enkele van onze favoriete vullingen!

Met gehakt en tomaat


Burrito's met gehakt en tomaat

Eenvoudig maar o zo lekker, deze burrito met kruidig gehakt, tomatensaus en cheddarkaas. Lekker met een fris slaatje erbij.

Met gehakt en guacamole


Burrito's met gehakt en guacamole

Serveer je burrito met lekkere frisse guacamole erbij om het Mexicaanse feest compleet te maken!

Met kip, cheddar en tomaat


Burrito's met kip, cheddar en tomaat

Ook kippengehakt doet het prima als vulling. Heerlijk in combinatie met de cheddarkaas.

Chili sin carne burrito's


Chili sin carne burrito's

Ook een vegetarische versie mag niet in dit lijstje ontbreken uiteraard! We serveren een andere Mexicaanse klassieker - chili sin carne - lekker opgerold! Overheerlijk, een beetje pittig en hapklaar, olé! Helemaal aan het watertanden? Je kan deze topper deze week bij de 15gram Foodbox bestellen.