Burrito's met gehakt en tomaat

30 MIN
2 personen
Burrito's met gehakt en tomaat

Burrito is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het is een tortilla wrap, opgerold en gevuld met een heerlijke vulling, meestal op basis van kruidig gehakt.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 little gem
  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddarkaas
  • 10 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in kleine blokjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes. Maak de blaadjes los van de little gem.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui met de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout.
  3. Voeg de paprikablokjes en de tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er per persoon 1 eetlepel water bij en laat even pruttelen.
  4. Verdeel de gehaktvulling over de tortilla's. Bestrooi met de cheddarkaas. Rol de tortilla's op en bak ze kort aan in een grillpan of een antikleefpan (zonder vetstof).
  5. Verdeel de burrito's over de borden en serveer met de little gem, tomatenblokjes en werk af met blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 727.52 kcal
Koolhydraten 64.3 g
waarvan suikers 16.44 g
Vet 33.28 g
waarvan verzadigd 13.66 g
Proteïnen 36.28 g
Vezels 8.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin