Gordita smash burgers met homemade saus en frisse groenten
25 MIN
2 personen
Smash burger? Ja, dat mag je gerust letterlijk nemen. 'Smash' of duw het vlees op de mini-wraps. Vergelijk het qua smaak met een Big Mac op een wrap. Mac gusta!
Ingrediënten
1 sjalot
50 gr zoetzure augurken
1 teentje knoflook
2 el mayonaise
2 el ketchup
snuifje paprikapoeder
½ krop ijsbergsla
1 minikomkommer
2 tomaten
300 gr rund-varkensgehakt
6 miniwraps
boter
scheutje wittewijnazijn
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Saus: snipper de sjalot en snijd de helft van de augurken fijn. Pers de knoflook. Meng de mayonaise samen met de ketchup, fijngehakte augurken, de helft van de sjalot, knoflook, witte wijnazijn, het paprikapoeder, zout en zwarte peper.
Snipper de ijsbergsla fijn. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes.
Verdeel het gehakt over de wraps (zie tip) en duw plat zodat de wrap volledig bedekt is. Duw de overige sjalot in het gehakt en kruid met zout, zwarte peper en een snuifje paprikapoeder.
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Schik de wraps met de vleeskant naar beneden in de pan en laat 2 min. bakken op middelhoog vuur. Draai om en laat nog eens 2 min. bakken. Doe dit voor alle wraps.
Beleg de wraps met wat ijsbergsla, komkommer, tomaat en de overige augurken. Werk af met een lepeltje van de saus. Smakelijk!
TIP: Nog wat geraspte kaas in de koelkast liggen? Schep het onder het gehakt voor extra cheezyness.