Wrap met gehaktballetjes en geroosterde pompoen

30 MIN
2 personen
Wrap met gehaktballetjes en geroosterde pompoen

Tijdens het testkoken in ons atelier was de wrap rap verdwenen. Fotograaf Matthias - een notoire gehaktfan - smikkelde de smaakvolle balletjes snel naar binnen. Niet moeilijk, met die lekkere gehaktballetjes op smaak gebracht met ras el hanout!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr peterselie
  • 2 kl ras el hanout
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 4 el mayonaise
  • 4 wraps
  • olie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in partjes van ongeveer 1 cm dik. Leg de ui samen met de pompoen op de bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie, een snuifje zout en zwarte peper. Hussel goed door elkaar en schuif de oven in.
  2. Hak de peterselie fijn en meng samen met de helft van de ras-el-hanout onder het gehakt. Kruid met een extra snuifje zout en zwarte peper en kneed het gehakt goed door elkaar met je handen. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal (zie tip). Schik de gehaktballetjes mee op de bakplaat en schuif nog zo'n 20 min. de oven in tot de balletjes mooi gaar zijn. Draai ze halverwege eens om zodat ze mooi gelijkmatig bruinen.
  3. Hak de bieslook fijn en meng samen met een snuifje van de ras-el-hanout onder de mayonaise. Voeg er 2 el water en de witte wijnazijn aan toe. Roer goed door, proef en kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper of nog wat meer van de ras-el-hanout.
  4. Warm de wraps op volgens de instructies op de verpakking.
  5. Controleer of de gehaktballetjes en pompoen gaar zijn. Zet samen met de wraps, het sausje en de sla op tafel en stel je wraps naar smaak samen. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je geen tijd of zin om balletjes te rollen? Bak het gehakt dan rul in de pan. Minstens even lekker en dubbel zo snel! Ook de pompoen kan je op het vuur stoven.