De titel van dit gerecht barst al van de smaak, maar bij de eerste hap proef je 't ook meteen. Deze opgerolde naan tovert jouw keuken om in een streetfood-festijn. Morsen mag!
Ingrediënten
1 sjalot
1 teentje knoflook
½ groene chilipeper
10 gr peterselie
10 gr koriander
300 gr rund-varkensgehakt
2 kl shoarma-kruiden
150 gr rode kool (fijngesneden)
2 stuks naanbrood
1 Romeinse sla
½ potje zure room
olie
2 el rode wijnazijn
1 kl suiker
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Je kan het naanbrood ook in de pan opwarmen, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
Chimichurri: snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de chilipeper in fijne ringen (verwijder de zaadlijst voor minder pit). Meng in een kommetje met de rode wijnazijn, dezelfde hoeveelheid olie, de suiker en een snuifje zout. Hak de verse kruiden (inclusief steeltjes) heel fijn (zie tip), voeg toe en roer om. Laat rustig pekelen terwijl je het gehakt bakt.
Verhit een scheutje olie in een grote pan op hoog vuur en bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken. Kruid met de shoarmakruiden. Voeg na 2 min. ook de rode kool toe en laat nog 3-5 min. meestoven. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Rooster het naanbrood 5-10 min. in de oven of bak het in de pan op middelhoog vuur.
Snijd de Romeinse sla in repen van 1 cm.
Beleg het naanbrood met het gehakt en de sla en rol op (rol eventueel het uiteinde in een (zilver)papiertje). Werk af met een toefje zure room en chimichurri. Smakelijk!
TIP: Wil je nog meer smaak uit je verse kruiden halen? Gebruik dan een vijzel, grof zout en een likje olie!