Burrito's met kippengehakt, cheddar en tomaat

30 MIN
2 personen
Burrito's met kippengehakt, cheddar en tomaat

Burrito is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het is een tortilla wrap, opgerold en gevuld met een heerlijke vulling, meestal op basis van (kippen)gehakt. 'Burro' is trouwens het Spaanse woord voor ezel, een burrito is een ezeltje. Het verwijst naar de rollen lading die ezeltjes vroeger in Mexico droegen.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 little gem
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Maak de blaadjes los van de little gem.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui aan. Voeg het kippengehakt toe en bak het rul. Kruid met de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout.
  3. Voeg de paprikablokjes en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er per persoon 45 milliliter water bij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verdeel de gehaktvulling over de tortilla's. Bestrooi met de cheddarkaas. Rol de tortilla's op en bak ze kort aan in een grillpan of een antikleefpan (zonder vetstof).
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Verdeel de burrito's over de borden en serveer met de little gem en tomatenblokjes. Druppel er de dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 767.89 kcal
Koolhydraten 58.95 g
waarvan suikers 14.11 g
Vet 35.68 g
waarvan verzadigd 11.66 g
Proteïnen 45.73 g
Vezels 7.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin