Burrito's met kip, cheddar en tomaat

30 MIN
2 personen
Burrito's met kip, cheddar en tomaat

Burrito is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het is een tortilla wrap, opgerold en gevuld met een heerlijke vulling, meestal op basis van (kippen)gehakt. 'Burro' is trouwens het Spaanse woord voor ezel, een burrito is een ezeltje. Het verwijst naar de rollen lading die ezeltjes vroeger in Mexico droegen.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 little gem
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Maak de blaadjes los van de little gem.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui aan. Voeg het kippengehakt toe en bak het rul. Kruid met de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout.
  3. Voeg de paprikablokjes en de tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er per persoon 2 eetlepels water bij en laat even pruttelen.
  4. Verdeel de gehaktvulling over de tortilla's. Bestrooi met de cheddarkaas. Rol de tortilla's op en bak ze kort aan in een grillpan of een antikleefpan (zonder vetstof).
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de burrito's over de borden en serveer met de little gem en tomatenblokjes. Druppel er de dressing over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.1 kcal
Koolhydraten 60.62 g
waarvan suikers 16.26 g
Vet 35.41 g
waarvan verzadigd 11.61 g
Proteïnen 45.92 g
Vezels 8.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin