Ik hoef er geen doekjes om te winden: aan een soezentoren is best wat werk, maar anderzijds, dan heb je ook wat. Zo’n croquembouche is echt de pièce de résistance van je kerstdiner. Oh’s en ah’s verzekerd!
Iets makkelijker is de sneeuwwitte kerststronk, een klassieker in een nieuw kleedje. Vergeet de boterroom en de plastic poppetjes, deze exotische versie wordt gemaakt met mango en kokos. De zelfgemaakte chocoladesterren maken dit dessert helemaal af.
En kan het nog eenvoudiger met een pavlova? Da’s echt een piece of cake. Eigenlijk eerder een piece of meringue. Het enige dat je nodig hebt is wat eiwit en suiker en geduld. Afwerken doe je met frambozen en pistachenoten in rood en groen, meteen de kerstkleuren bij uitstek!
Nog zo’n dessert voor mensen met veel geduld is de witte chocolademoussetaart. Niet dat je veel geduld moet hebben omdat het veel (precisie)werk is, hoor. Nee, nee, geduld om te wachten tot de taart is opgesteven en je ervan kunt genieten.
Het snelste en makkelijkste witte dessert, dat is een île flottante of beter nog des îles flottantes. Hoe meer vlottende eilandjes of eiwitschuimpjes in je bord, hoe beter. Deze klassieker uit de Franse dessertkeuken zet je in 20 minuten top chrono op tafel. Pure verwennerij!