Tiramisu met matcha groene thee

75 MIN
6 personen
Tiramisu met matcha groene thee

Deze Japanse versie van tiramisu, met matcha groene theepoeder is overheerlijk! Zo verrassend en origineel. Hiermee zal je scoren!

Ingrediënten

    Mascarponecrème

  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 10 g groene thee, matcha groene thee poeder
  • Matchacake

  • 100 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 el melk
  • 1 el vanille-extract
  • 10 g groene thee, matcha groene thee poeder, +1 el extra voor de afwerking
  • 4 eiwitten
  • 12 el suiker
  • 4 eidooiers
  • 60 g boter

BEREIDING

  1. Klop de eidooiers met de suiker met een mixer op in een warmwaterbad tot je een lichtgele, luchtige massa hebt.
  2. Klop de mascarpone op tot hij luchtig is. Spatel 1/3de van het ei-suikermengsel door de mascarpone. Voeg dan ook de rest toe.
  3. Klop de slagroom op en spatel ook door de massa.
  4. Laat de gelatine weken in koud water. Als de blaadjes slap zijn geworden, zet je ze kort in de microgolfoven totdat ze gesmolten zijn, of warm je ze op in een pannetje met een bodempje water. Meng dit door het mascarponemengsel.
  5. Verdeel het mascarponemengsel in twee kommen. Los het matchapoeder op in 1 eetlepel water. Meng dit onder 1 van de mascarponemengsels. Zet beide kommen in de koeling.
  6. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en voeg het zout toe.
  7. Meng de melk, het vanille-extract en het matchapoeder in een aparte kom.
  8. Klop de eiwitten op met 6 eetlepels suiker tot sneeuw. Klop de eierdooiers ook op met 6 eetlepels suiker. Spatel de eiwitten door de eierdooiers. Spatel er dan ook voorzichtig de bloem door.
  9. Doe wat van de eimengeling door de melk, meng en giet het geheel terug bij de eieren en spatel door elkaar.
  10. Smelt de boter en voeg in 2 keer toe.
  11. Giet de cakemengeling in een rechthoekige bakplaat met opstaande randen en laat 12 minuten bakken.
  12. Snij de cake in 2 en leg 1 deel in een vorm. Voeg de mascarponemengeling met het matchapoeder toe. Leg er het tweede deel van de cake op en doe er het tweede deel van de mascarpone bij. Laat minstens 4 uur opstijven in de koeling. Werk af door 1 eetlepel matchapoeder over de tiramisu te zeven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.19 kcal
Koolhydraten 53.83 g
waarvan suikers 41.42 g
Vet 47.87 g
waarvan verzadigd 27.72 g
Proteïnen 11.51 g
Vezels 0.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin