Ik ben dol op dessert en dat is algemeen geweten. Wie mijn blog volgt, weet dat meer dan de helft van mijn recepten zoet zijn: gebak, dessertjes,… het kan niet op. Daar waar ik in de winter het vaakst kies voor taart, gaat mijn voorkeur in de zomer steevast uit naar ijs. I scream for icecream! Alle soorten ijsjes: roomijs in een hoorntje of uit een kommetje, een frisse sorbet of een ‘schelleke’ semifreddo, het kan me allemaal bekoren!

Sorbet


Op een hete zomerdag gaat er niets boven een (ver)frisse(nde) sorbet van citrusvruchten, zoals een glaasje limoensorbet of beter nog een triootje van passievruchten-, papaja- en mangosorbet. Een sorbetje is niet alleen heel lekker, het is ook heel vriendelijk voor de lijn, want er komen noch eieren, noch room aan te pas! Sorbet is eigenlijk niets meer of minder dan fruit in de blender gemengd met suikersiroop, afgedraaid in de ijsmachine. Zo eenvoudig en heerlijk kan het leven zijn.

limoensorbet
limoensorbet


tropische sorbet
tropische sorbet

Roomijs


Minder lijnvriendelijk, maar onweerstaanbaar voor mij is homemade roomijs. My guilty pleasure! Ik houd van àlle klassiekers (dame blanche, pêche melba of een coupe brésilienne), maar ik durf ook al eens vreemdgaan. Zo is bijvoorbeeld honingijs met verse vijgen (zonder ijsmachine!) een van mijn favorieten.

dame blanche
dame blanche


pêche melba
pêche melba


coupe brésilienne
coupe brésilienne


honingijs met verse vijgen
honingijs met verse vijgen

Semifreddo


Heb je voor roomijs wel wat basiskeukenkennis nodig (als je de eiercrème te lang laat dikken op het vuur, dan krijg je een omelet ipv een ijsje), dan kan de kleinste kleuter semifreddo maken. Niks vanneren, niks risico. Mijn favoriet? Semifreddo met chocolade en munt! Precies een After Eight chocolaatje, maar dan in een ijskoude versie. Mmmmmmh!

semifreddo met chocolade en munt
semifreddo met chocolade en munt