Sorbet
Op een hete zomerdag gaat er niets boven een (ver)frisse(nde) sorbet van citrusvruchten, zoals een glaasje limoensorbet of beter nog een triootje van passievruchten-, papaja- en mangosorbet. Een sorbetje is niet alleen heel lekker, het is ook heel vriendelijk voor de lijn, want er komen noch eieren, noch room aan te pas! Sorbet is eigenlijk niets meer of minder dan fruit in de blender gemengd met suikersiroop, afgedraaid in de ijsmachine. Zo eenvoudig en heerlijk kan het leven zijn.
Roomijs
Minder lijnvriendelijk, maar onweerstaanbaar voor mij is homemade roomijs. My guilty pleasure! Ik houd van àlle klassiekers (dame blanche, pêche melba of een coupe brésilienne), maar ik durf ook al eens vreemdgaan. Zo is bijvoorbeeld honingijs met verse vijgen (zonder ijsmachine!) een van mijn favorieten.
Semifreddo
Heb je voor roomijs wel wat basiskeukenkennis nodig (als je de eiercrème te lang laat dikken op het vuur, dan krijg je een omelet ipv een ijsje), dan kan de kleinste kleuter semifreddo maken. Niks vanneren, niks risico. Mijn favoriet? Semifreddo met chocolade en munt! Precies een After Eight chocolaatje, maar dan in een ijskoude versie. Mmmmmmh!