Semifreddo van chocolade en pepermunt

205 MIN
8 porties
Semifreddo van chocolade en pepermunt

Semifreddo is een Italiaanse ijsbereiding. Probeer zeker eens deze heerlijke ‘after eight’ combinatie van chocolade en pepermunt.

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren, gesplitst
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 g muntchocolade, grof gehakt
  • 100 g fondantchocolade, grof gehakt
  • 100 g suiker, fijn
  • 2 takjes munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Klop de eidooiers schuimig met de helft van de suiker en schep door de mascarpone. Verdeel het mengsel over twee kommen.
  2. Meng een portie van het mengsel met de muntblaadjes, de tweede portie met het cacaopoeder.
  3. Doe de eiwitten met de rest van de suiker in een pannetje. Verwarm au bain-marie en klop stevig op tot de eiwitten in volume verdubbeld zijn. Laat 2 minuten afkoelen.
  4. Spatel de helft de door de muntcrème, de andere helft door de cacaocrème. Meng de muntchocolade met de cacaocrème, de fondant chocolade met de muntcrème.
  5. Schep in laagjes in een met plasticfolie beklede bakvorm. Laat minstens 3 u opstijven in de diepvriezer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 352.77 kcal
Koolhydraten 27.61 g
waarvan suikers 27.28 g
Vet 24 g
waarvan verzadigd 15.03 g
Proteïnen 6.45 g
Vezels 1.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin