Honingijs met verse vijgen

405 MIN
4 personen
Honingijs met verse vijgen

Voor dit verfrissende ijs met honing heb je geen ijsmachine nodig, gewoon wat geduld. Heerlijk met verse vijgen erbij. Een geweldig zomers dessert.

Ingrediënten

  • 4 vijgen, in partjes
  • 200 ml slagroom
  • 300 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 50 g basterdsuiker
  • 3 el honing
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Leg zowel het stokje als het merg in een pan en voeg er de slagroom, melk en suiker aan toe. Breng op aan laag vuur aan de kook.
  2. Klop ondertussen de eidooiers schuimig met een garde of mixer. Zet even opzij.
  3. Schep het vanillestokje uit de pan en haal van het vuur. Voeg de opgeklopte eidooiers bij de pan. Breng opnieuw tot aan het kookpunt tot de crème dik genoeg is.
  4. Voeg de honing toe en roer om. Stort alles in een diepvriesbakje en laat 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe om. Zet nadien 6 uur in de diepvries. Spatel elk uur het ijs om.
  5. Serveer het ijs met de verse vijgen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 381.96 kcal
Koolhydraten 32.16 g
waarvan suikers 31.89 g
Vet 25.01 g
waarvan verzadigd 12.12 g
Proteïnen 7.27 g
Vezels 1.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin