Tropische sorbet

260 MIN
4 personen
Tropische sorbet

Een trio van tropische sorbets, met mango, passievrucht en papaya. Voor deze sorbet heb je geen ijsmachine nodig, handig! Serveer op een warme dag.

Ingrediënten

    Voor de mango sorbet

  • 2 mango's, ontpit
  • 125 g geleisuikers
  • 1 citroen, geperst
  • Voor de papaja sorbet

  • 3 papaja's, ontpit
  • 125 g geleisuikers
  • 4 el limoensap
  • voor de passievruchten sorbet

  • 12 passievruchten
  • 2 el limoensap
  • 150 g basterdsuiker
  • 200 g mango's, in stukjes
  • 2 passievruchten, gehalveerd

BEREIDING

  1. Doe voor de papaja sorbet alle ingrediënten in de blender en mix fijn tot een puree. Zet in de vriezer en roer elke 2 uur door de sorbet. Wacht tot het mengsel volledig bevroren is. Doe hetzelfde met de mango sorbet.
  2. Doe voor de passievruchten sorbet alle pulp en zaadjes in een kom. Verwarm de suiker samen met 150 milliliter water in een steelpan en laat 8 minuten sudderen tot het een siroop wordt. Schenk dit bij het fruit in de kom en voeg het limoensap toe. Vries het op dezelfde manier als de twee andere sorbets.
  3. Schep van elke soort een bolletje in een bord. Serveer met de stukjes mango en passievrucht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 541.4 kcal
Koolhydraten 125.6 g
waarvan suikers 120.14 g
Vet 1.36 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 2.74 g
Vezels 5.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin