Kan je je wat verwarmen? Geef toe: lekker comfort food recht uit de oven dat smaakt toch het beste op druilerige dagen (of maanden...). We lichten vandaag één van onze favoriete ovenschotels uit: hete bliksem! Het gerecht komt oorspronkelijk uit Nederland, waar het wordt geserveerd als een stamppot met aardappel en appel, met een (bloed)worst erbij. In Vlaanderen is het eerder gekend als een 'parmentier', een ovenschotel met laagjes gehakt, appelmoes en aardappelpuree. 

En het is die versie waar wij het uiteraard over hebben! De naam 'hete bliksem' komt van het feit dat appelmoes heel goed zijn warmte behoudt. Als deze schotel gloedheet uit de oven komt, is het dus vooral opletten geblazen (en ook: goed blazen!) dat je je mond niet verbrandt. We hebben verschillende versies verzameld, en naar goede gewoontje is er ook eentje bij die je deze week kan bestellen bij Foodbag.be! Laat het smaken, en verbrand je vooral niet!


Hete bliksem


Hete bliksem
De klassieker, met lekker gehakt, appels & een laagje aardappelpuree. Bekijk recept



Hete bliksem met gebraden kip


Hete bliksem met gebraden kip
Heb je nog een restje gebraden kip? Verwerk het in deze heerlijke ovenschotel! Je zal er geen spijt van hebben, beloofd! Bekijk recept



Hete bliksem met gehakt, appelmoes en wortelpuree


Hete bliksem met gehakt, appelmoes en wortelpuree
Kinderen zijn dol op dit gerecht, want de appels maken het lekker zoet. De wortel, die verstoppen we mee in de puree. Perfect krachtvoer op kille dagen. Zin in? Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be, klik hier!



Ovenschotel met appel, puree, witte pens en salade


Hete bliksem met witte pens en salade
Als originele twist, gebruiken we plakjes witte pens in deze versie! Goed blazen en genieten is de boodschap! Bekijk recept



Appel met bloedworst


Hete bliksem met bloedworst
Appels combineren ook heel lekker met bloedworst. Probeer het vooral eens in deze ovenschotel. Verrassend! Bekijk recept



Hete bliksem met kippengehakt


Hete bliksem met kippengehakt
Een heerlijke ovenschotel met kruidig kippengehakt, hete appelmoes en aardappelpuree. Bekijk recept



Lichte hete bliksem


Lichte hete bliksem
De lichte versie van de bekende ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en appeltjes. Gezond genieten! Bekijk recept