Heb je nog een restje gebraden kip? Verwerk het in deze heerlijke hete bliksem! Je zal er geen spijt van hebben, beloofd!
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
5 appels
snuifje kaneel
snuifje suiker
300 gr gebraden kip
1 ui
1 kl kipkruiden
½ kippenbouillonblokje
1 kl witte sausbinder
4 el panko
gemengde sla
boter
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Maak aardappelpuree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gaar in 15-20 min. Giet af en stamp fijn tot aardappelpuree, samen met een scheutje melk en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Maak appelmoes: Schil 4 appelen en snij in gelijke stukken. Smelt een klontje boter in een stoofpot en voeg de appelblokjes toe. Voeg kaneel toe. Voeg ook 100 ml water toe. Laat 10-15 min. stoven tot het water verdampt is en de appeltjes zacht zijn. Stamp fijn tot appelmoes. Voeg eventueel een snuifje suiker toe.
Pluk de kip van de braadkip en scheur in fijne reepjes. Snij de ui fijn. Smelt wat boter in een pan en stoof de ui 2 min. aan. Voeg de kippenreepjes en kipkruiden toe. Bak 5 min. Voeg 100 ml water toe en verkruimel de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook en laat wat inkoken. Voeg de sausbinder toe en laat de saus indikken, zodat ze rond de kippenreepjes kleeft.
Beboter een ovenschaal. Schep de appelmoes erin. Schik hierop de kippenreepjes. Bedek met een laag aardappelpuree. Snijd de laatste appel in plakjes en schik bovenop de aardappelpuree. Strooi het panko errond. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven, tot het panko mooi goudbruin kleurt.