Hete bliksem

50 MIN
4 personen
Hete bliksem

Hete bliksem, een populaire ovenschotel voor jong & oud, met lekker gehakt, appels & een laagje aardappelpuree. Opgepast dat je je niet verbrandt, erg heet!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 500 g aardappelen, geschild, bloemige
  • 2 uien, gesnipperd
  • 6 appels, geschild en in stukken
  • 1 el panko
  • 2 el suiker
  • 2 el melk
  • 5 klontjes boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en plet ze fijn met een stamper. Doe er de melk bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  3. Stoof de ui aan in een klontje boter. Doe er het gehakt bij en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Stoof de stukjes appel afgedekt in een pot met 2 eetlepels water tot het appelmoes wordt. Breng op smaak met wat suiker.
  5. Schep de appelmoes in een ingevette ovenschaal. Leg hierop een laag gehakt en werk af met een laag aardappelpuree. Strooi een dun laagje panko en leg enkele klontjes boter op de puree. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 789.6 kcal
Koolhydraten 61.37 g
waarvan suikers 35.61 g
Vet 47.07 g
waarvan verzadigd 24.1 g
Proteïnen 26.98 g
Vezels 9.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin