Kipbrochette met gebakken rijst, appel, lente-ui en gele paprika

30 MIN
2 personen
Kipbrochette met gebakken rijst, appel, lente-ui en gele paprika

Chef Celine: "Kip, curry en appel. Het blijft een gouden combinatie. Absoluut kidsproof en in geen tijd op tafel. Meer overtuigende woorden heeft dit gerecht niet nodig. Smakelijk!"

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 100 gr stoofselder
  • 1 gele paprika
  • 1 rode appel
  • 125 gr witte rijst
  • 2 kl currypoeder
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 stengel lente-ui
  • 2 kippenbrochette
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de selder in blokjes en de paprika in fijne reepjes. Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm.
  2. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en rijst toe en roerbak, tot de rijst aan de pan begint te kleven. Voeg daarna de selder en paprika toe en laat rustig stoven. Kruid met het currypoeder (zie tip), zout en zwarte peper. Verkruimel de bouillon erover en roer goed door.
  3. Voeg vervolgens de appelblokjes toe en blus met 100 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. sudderen op middelhoog vuur, tot de vloeistof bijna volledig opgenomen is. Voeg eventueel wat extra water toe als het te snel verdampt.
  4. Hak ondertussen de lente-ui fijn. Voeg de lente-ui toe aan de pan. Proef en kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper. Zet een deksel op de pan en houd warm op laag vuur, terwijl je de brochette bakt.
  5. Zet een (grill)pan op middelhoog vuur en bak de brochette in zo'n 5-7 min. mooi gaar.
  6. Serveer de rijst met de brochette. Smakelijk!
  7. TIP: Wanna spice things up? Voeg gerust wat paprikapoeder of cayenne toe!