Lichte hete bliksem

25 MIN
4 personen
Lichte hete bliksem

De lichte versie van hete bliksem, de bekende ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en appeltjes. Gezond genieten!

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 500 g aardappelen
  • 6 appels
  • 80 ml magere melk
  • 1 kl boter
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el zoetstof, hittebestendige
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en stamp fijn tot puree. Roer er de melk door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bak het gehakt rul in de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schil 4 appels, verwijder het klokhuis en snijd in grote stukken. Stoof ze afgedekt zacht tot moes in 2 eetlepels water. Strooi er de zoetstof bij.
  5. Vet een ovenschaal in met de boter en doe er de appelmoes in. Bedek met het gehakt en vervolgens de puree.
  6. Snij de resterende 2 appels in heel dunne plakjes en beleg hiermee de puree. Bak 30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 464.54 kcal
Koolhydraten 44.84 g
waarvan suikers 24.87 g
Vet 17.19 g
waarvan verzadigd 4.63 g
Proteïnen 29.05 g
Vezels 7.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin