Hete bliksem met bloedworst

75 MIN
4 personen
Hete bliksem met bloedworst

Hete bliksem is een ovenschotel met appeltjes, die heel heet worden, vandaar de naam. Daarbij komen lekkere stukjes gebakken bloedworst. Verrassend!

Ingrediënten

  • 4 bloedworsten, in schijfjes
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 kg stoofappel, geschild en in stukken
  • 5 uien, grof gehakt
  • 100 g paneermeel
  • 1 el boter
  • 1 laurierblaadje
  • tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de bloedworst in wat boter. Voeg er de ui aan toe en laat meebakken tot het een kleurtje krijgt.
  2. Stoof de aardappelen en appelen in een halve liter water. Leg er wat takjes tijm en het laurierblaadje bij. Laat 1 uur afgedekt stoven.
  3. Verwijder de tijm en laurier en kruid af met peper en zout. Schep de aardappelen en appelen over in een ovenschaal en voeg de bloedworsten en ui toe. Bestrooi met het paneermeel.
  4. Plaats de ovenschaal onder een hete grill tot het een krokant korstje krijgt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 908.2 kcal
Koolhydraten 105.15 g
waarvan suikers 39.8 g
Vet 39.09 g
waarvan verzadigd 15.06 g
Proteïnen 26.43 g
Vezels 17.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin