Iedereen kent de Aziatische klassieker 'nasi goreng'. Het betekent letterlijk 'gebakken rijst' in het Indonesisch en Maleisisch. In heel de Aziatische keuken vind je er echter vele variaties op. Wij gaan er graag zelf ook creatief mee aan de slag! 

Hoe maak je nu het beste lekkere gebakken rijst? Een restje rijst is ideaal om van te vertrekken, maar uiteraard kan je rijst ook gewoon eerst koken en daarmee aan de slag. Als 'proteïne' voor erbij zijn er tal van mogelijkheden! Gebakken kip, scampi's, varkensvlees, tofu,... Doe daar lekkere knapperige wokgroentjes bij en uiteraard mag een geklutst eitje ook niet ontbreken. Voeg op het einde een lekkere saus toe (bijvoorbeeld oestersaus of home made teriyakisaus) en heerlijke toppings: crunchy geroosterde uitjes, sesamzaadjes, sriracha saus, lente-ui,... Zo tover je een heerlijke maaltijd uit je wok!

We inspireren je nog meer met enkele heerlijke recepten voor gebakken rijst!



Gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi


Gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi
Vandaag maken we heerlijke nasi goreng met honing-gemberkip en paksoi. Een Aziatisch toppertje waar het hele gezin van zal meesmullen. Haal die wok maar boven! Bekijk recept



Nasi goreng met een spiegeleitje


Nasi goreng met een spiegeleitje
Nasi goreng is rijst gebakken op Indonesische wijze. Een heerlijk kommetje comfort food met veel groentjes erbij en een gebakken spiegeleitje. Bekijk recept



Thaise gebakken rijst met spiegelei


Thaise gebakken rijst met spiegelei
Een tripje naar Thailand met deze heerlijke gebakken rijst! Met lekker veel groentjes en een spiegelei erbij is dit een vegetarisch toppertje! Bekijk recept



Gebakken rijst met teriyaki kip


Gebakken rijst met teriyaki kip

Nasi goreng, Japanse stijl! In zowat elk Aziatisch land kennen ze hun variatie van gebakken rijst, en vandaag gaan we dus richting Japan voor gebakken rijst met heerlijke teriyaki kip. Genieten maar! Bekijk recept



Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool


Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool
Gebakken rijst is een doordeweeks gerecht, maar dankzij de heerlijk sappige kabeljauwfilets, wordt dit gerecht naar een hoger niveau getild. Bekijk recept



Kurkuma-kokosrijst met kipsaté's


Kurkuma-kokosrijst met kipsaté's
Zin in een lekker en origineel Aziatisch gerecht? We haalden onze inspiratie uit de Maleisische keuken. 'Nasi lemak' is het nationale gerecht: de rijst wordt gegaard in kokosmelk. Heel lekker in combinatie met zelfgemaakte kipsaté's. Laat het smaken! Bekijk recept