Kip curry ‘deluxe' met paksoi, rijst en krokante uitjes
35 MIN
2 personen
Draai je kip curry in een Oosters luxejasje waar je je tanden meteen in wil zetten. De sojascheuten en volkoren rijst zorgen voor extra bite. Als finishing touch geeft de sjalot een verslavend krokant laagje.
Ingrediënten
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 kipfilets
100 gr sojascheuten
currypoeder (naar smaak)
200 ml kokosmelk
125 gr volkoren rijst
2 stuks baby paksoi
½ rode chilipeper
olie
1 el bloem
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de helft van de sjalot in dunne ringen, versnipper de andere helft. Pers de knoflook. Wentel de sjalotringen door de bloem en breng op smaak met zout en zwarte peper. Verhit een dikke bodem olie in een pan en bak de sjalot krokant. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Verhit opnieuw een scheutje olie in een pan op hoog vuur en korst de kipfilet aan. Zet vervolgens het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat de kip 5-7 min. verder garen (zie tip). Haal uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Fruit de overige sjalot samen met de knoflook en de sojascheuten tot de sjalot glazig is. Voeg het currypoeder toe en roerbak op hoog vuur tot alle aroma's vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur.
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Halveer de paksoi. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de paksoi in 4-5 min. gaar.
Snijd de kip in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn.
Serveer de kip met de currysaus, rijst en paksoi. Werk af met de krokante sjalot en fijngehakte chilipeper. Smakelijk!
TIP: Je kan de kip ook in stukjes snijden en bakken. Dan gaat het sneller, maar wordt de kip wel sneller droog.