Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool

40 MIN
2 personen
Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool

Gebakken rijst is een doordeweeks gerecht, maar dankzij de heerlijk sappige kabeljauwfilets, wordt dit gerecht naar een hoger niveau getild.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 15 g gember
  • 1 limoen
  • 2 eieren
  • 10 g koriander
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 4 el arachideolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de spitskool doormidden en snij de wortel weg. Snij nogmaals overlangs in 2 en snij nu in fijne reepjes. Snij de ui in halve ringen. Leg de uien in een kommetje met de bloem en meng goed. Haal de uien uit de bloem en klop er de overtollige bloem af. Schil de gember en rasp fijn. Was en rasp de schil van de limoen. Breek de eitjes in een kom en roer goed los. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Verhit 1/4de van de arachideolie in een wok of een brede antikleefpan. Roerbak de reepjes spitskool gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout. Schep dan uit de pan en bewaar afgedekt onder aluminiumfolie.
  4. Verhit opnieuw 1/4de van de arachideolie in dezelfde pan en bak de kabeljauwfilets 2-3 minuten aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar afgedekt onder aluminiumfolie.
  5. Veeg de pan uit met keukenpapier en verhit 1/4de van de arachideolie. Bak hierin de uien. Ze moeten mooi krokant en donkerbruin worden. Haal uit de pan en zet opzij.
  6. Veeg de pan uit met keukenpapier en verhit de rest van de arachideolie. Voeg de rijst samen met de gebakken spitskool, limoenzeste, de geraspte gember en het vijfkruidenpoeder toe. Bak de rijst kort aan en voeg dan de losgeklopte eieren toe. Breng op smaak met het sap van een halve limoen, de sojasaus en peper en zout. Serveer de rijst met de gebakken kabeljauwfilets en werk af met de krokante uien en blaadjes koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 947.75 kcal
Koolhydraten 96.08 g
waarvan suikers 26.36 g
Vet 40.06 g
waarvan verzadigd 6.43 g
Proteïnen 49.95 g
Vezels 10.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin