Kurkuma-kokosrijst met kipsaté's

30 MIN
2 personen
Kurkuma-kokosrijst met kipsaté's

Zin in een lekker en origineel Aziatisch gerecht? We haalden onze inspiratie uit de Maleisische keuken. 'Nasi lemak' is het nationale gerecht: de rijst wordt gegaard in kokosmelk. Heel lekker in combinatie met zelfgemaakte kipsaté's. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kl kurkuma
  • 150 g jasmijnrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kipfilet
  • 2 satéprikker
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de helft van de ui fijn. Snij de helft van de paprika in blokjes. Schil de wortelen, snij ze in de lengte in vier en dan in plakjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan of stoofpot en voeg de fijngesneden ui, paprikablokjes en wortel toe. Stoof 5 minuten op een matig vuur.
  3. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  4. Voeg de kurkuma toe aan de groenten, roer goed om en voeg dan de rijst, kokosmelk en kippenbouillon toe. Roer goed om en zet een deksel op de pot of pan. Laat 15-17 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe om.
  5. Snij de rest van de ui in partjes (voor de saté's). Snij de rest van de paprika ook in partjes. Snij de kip in blokjes. Rijg de blokjes kip met afwisselend een stukje paprika en een stukje ui op de satéprikkers. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kipsaté's rondom. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. Controleer of de rijst gaar is en kruid met peper en zout. Serveer de rijst met de kipsaté's en werk af met lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 882.65 kcal
Koolhydraten 83.13 g
waarvan suikers 16.67 g
Vet 39.29 g
waarvan verzadigd 21.4 g
Proteïnen 45 g
Vezels 11.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin