Gebakken rijst met teriyaki kip

25 MIN
2 personen
Gebakken rijst met teriyaki kip

Gebakken rijst, Japanse stijl! In zowat elk Aziatisch land kennen ze hun variatie van gebakken rijst, en vandaag gaan we dus richting Japan voor gebakken rijst met heerlijke teriyaki kip. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 4 el teriyakisaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 lente-uitje
  • ½ broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 bio-ei
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 3 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kip in blokjes. Doe in een kom en voeg de teriyakisaus toe. Roer goed om en laat even marineren.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de lente-ui in ringen, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Snij de aangegeven hoeveelheid broccoli in kleine roosjes. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los.
  4. Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en voeg de kippenblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie. Veeg de wok schoon met keukenpapier.
  5. Verhit 1/3de van de arachideolie in de wok en voeg het ei toe. Roerbak tot je een roerei hebt. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok op een bord.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-ui, de broccoli en wortel toe. Voeg per persoon 4 el water toe. Laat 3 minuten stoven tot het water verdampt is. Voeg de gekookte rijst en het ei toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kip en de sojasaus toe en roerbak nog 3 minuten. Proef en kruid bij met peper en zout.
  7. Schep de gebakken rijst in kommetjes en werk af met het groen van de lente-ui en sesamzaadjes.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 9 november.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 5 november om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 859.78 kcal
Koolhydraten 76.69 g
waarvan suikers 11.22 g
Vet 35.32 g
waarvan verzadigd 5.89 g
Proteïnen 54.67 g
Vezels 10.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin