Kruidige kip met volkoren rijst, wortel-tomatensaus en boerenkool

35 MIN
2 personen
Kruidige kip met volkoren rijst, wortel-tomatensaus en boerenkool

Deze rijstschotel is een waar feest voor je smaakpapillen. Marineer de kip met wat chilipeper, paprikapoeder en komijn. De overige bladeren van de boerenkool en de amandelschilfers rooster je voor een knapperige afwerking. Heerlijk!

Ingrediënten

  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprikapoeder
  • 125 gr volkoren rijst
  • 3 wortelen
  • 200 gr boerenkoolbladeren
  • 1 gele ui
  • ½ potje tomatenpuree
  • ½ blokje groentebouillon
  • 15 gr amandelschilfers
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Gemarineerde kip: hak de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit) en pers de knoflook. Snijd de kip in repen en marineer met een flinke scheut olie, de knoflook, helft van de chilipeper, helft van het paprikapoeder, een snuifje komijn, zout en zwarte peper.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Halveer de wortel in de lengte (schillen hoeft niet) en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de harde steel uit de boerenkool en hak grof.
  5. Laat een (wok)pan heet worden en bak de kippenreepjes met marinade zo'n 5-6 min. op hoog vuur. Schep uit de pan.
  6. Snipper intussen de ui fijn. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan van de kip en fruit de ui en de rest van de chili samen met de tomatenpuree. Schep de wortel, 3/4e van de boerenkool en een scheutje water erbij. Kruid met de rest van het paprikapoeder (en eventueel ook wat komijn) en verkruimel de bouillon erover. Laat de groenten nog zo’n 8-10 min. sudderen op laag vuur.
  7. Leg de rest van de boerenkool samen met de amandelenschilfers op de bakplaat en besprenkel met een beetje olie en grof zout. Rooster krokant in de oven voor zo'n 5-8 min. (zie tip). Let op, laat niet aanbranden.
  8. Schep de kippenreepjes onder de groenten en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat nog zo’n 2 min. goed doorwarmen. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
  9. Serveer de rijst met de groenten en de kippenreepjes. Werk af met de crunchy boerenkool en amandelschilfers. Smakelijk!
  10. TIP: Nog eens boerenkoolchips maken? Varieer naar smaak met kruiden. Ga de Italiaanse weg op met gedroogd basilicum of kies voor een Asian vibe en gebruik een beetje sojasaus en sesamzaadjes. Lekker!