Afgebeten vinger worstenbroodjes

25 MIN
4 personen
Afgebeten vinger worstenbroodjes

Griezelen én smullen tegelijkertijd, het kan! Ontdek deze heerlijke originele worstenbroodjes in de vorm van afgebeten vingers! Let op: zie dat je in de juiste vinger bijt!

Ingrediënten

  • ½ vel bladerdeeg
  • 15 cocktailworstjes
  • 1 eidooier
  • 6 el ketchup
  • 8 amandelen, blanke

BEREIDING

  1. Halveer de amandelen overlangs. Maak aan 1 uiteinde van de cocktailworstjes een inkeping en duw er een amandelhelft in, zoals de nagel van een vinger.
  2. Snij het vel bladerdeeg in lange fijne repen van een halve centimeter. Wikkel een reep bladerdeeg omheen een cocktailworstje, zodat de nagel er nog uitsteekt. Herhaal met de andere cocktailworstjes.
  3. Roer de eidooier los met enkele druppels water. Bestrijk de worstenbroodjes met de eidooier. Schik ze op een bakplaat. Zet 15 min. in een oven van 200 °C, tot het bladerdeeg mooi goudgeel kleurt.
  4. Serveer de afgebeten vinger worstenbroodjes met de ketchup.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 353.78 kcal
Koolhydraten 33.42 g
waarvan suikers 6.02 g
Vet 19.68 g
waarvan verzadigd 3.67 g
Proteïnen 10.11 g
Vezels 1.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin