Zanddeegkoekjes

65 MIN
30 stuks
Zanddeegkoekjes

Zandkoekjes zijn heel gemakkelijk klaar te maken, snel klaar, en je kan ze uitsteken in een vormpje naar keuze, ideaal voor elke gelegenheid!

Ingrediënten

  • 400 g bloem, gezeefd
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 ei
  • 125 ml agavesiroop
  • 280 g boter, in blokjes
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Klop de boter met de agavesiroop en het zout romig. Voeg een ei en een snufje kaneel toe en mix verder.
  3. Meng de bloem met de bakpoeder. Voeg steeds een kleine hoeveelheid bloem toe aan het botermengsel en roer goed.
  4. Kneed met je handen tot een stevig deeg. Wikkel in vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast. Laat daarna even terug op kamertemperatuur komen.
  5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 3 millimeter.
  6. Druk met vormpjes figuren uit het deeg en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Neem de restjes van het deeg en herhaal de laatste stap.
  7. Bak de koekjes 20-25 minuten goudbruin. Laat afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 129.94 kcal
Koolhydraten 12.55 g
waarvan suikers 3.15 g
Vet 8.07 g
waarvan verzadigd 5.11 g
Proteïnen 1.8 g
Vezels 0.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin