Kokoskoekjes met witte chocolade

50 MIN
15 porties
Kokoskoekjes met witte chocolade

Deze kokoskoekjes maak je eenvoudig klaar. Afgewerkt met witte chocolade zijn deze koekjes extra lekker. Perfect voor bij de koffie of als dessertje.

Ingrediënten

  • 100 g witte chocolade, in stukjes
  • 100 g witte chocolade, gesmolten
  • 120 g bloem
  • 2 eieren
  • 300 g kokospoeder
  • 70 ml ahornsiroop
  • 2 el boter
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de boter met 200 gram kokospoeder en de ahornesiroop in een grote kom. Voeg de bloem toe en meng goed.
  3. Klop de eieren los met het vanillemerg en voeg toe. Verdeel de chocoladestukjes onder het deeg en kneed tot een stevig beslag. Laat 15 minuten gewikkeld in plasticfolie rusten in de koelkast.
  4. Verdeel het beslag in bolletjes van een eetlepel en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats 15 minuten in de oven tot ze lichtgoud kleuren.
  5. Laat de koekjes afkoelen.
  6. Dop de onderzijde van de koekjes in de gesmolten chocolade en aansluitend in de overige kokos.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 276.37 kcal
Koolhydraten 18.6 g
waarvan suikers 12.25 g
Vet 20.08 g
waarvan verzadigd 15.59 g
Proteïnen 3.87 g
Vezels 3.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin