Aardappelkoekjes

20 MIN
4 personen
Aardappelkoekjes

Maak eens originele hartige koekjes, met aardappel en kruidig gehakt. Je kan ze zo in de pan bakken. Lekker als snack met een lekker dipsausje bij.

Ingrediënten

  • 350 g gemengd gehakt
  • 150 g aardappelen, geraspt, vastkokend
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngeplet
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ kl gedroogde oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, knoflook, bloem en ei door. Doe er de aardappelrasp bij. Breng op smaak met de chilipoeder, peterselie, oregano, peper en zout. Kneed goed met de handen tot een geheel.
  2. Vorm uit het aardappel-gehaktmengsel ronde, platte koekjes. Bak deze langs beide kanten aan in voldoende olie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 415.29 kcal
Koolhydraten 14.63 g
waarvan suikers 2.44 g
Vet 30.93 g
waarvan verzadigd 8.89 g
Proteïnen 19.45 g
Vezels 2.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin