Speculaaskoek

75 MIN
8 personen
Speculaaskoek

De lekkerste speculaas? Die maak je zelf! Een heerlijk bakprojectje met de kinderen in afwachting van de Sint...

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 150 g bruine suiker
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 kl zout
  • 50 g amandelen, gepeld

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop de boter op met de bruine suiker. Voeg de zelfrijzende bloem, speculaaskruiden en het zout toe. Meng door elkaar tot een homogene massa.
  2. Beboter en bebloem een vierkante bakvorm en schep hierop het deeg. Strijk uit tot een dikte van 1 centimeter. Verdeel het deeg in 16 vakjes door een lichte inkeping te maken met een mes. Duw in elk vierkantje een amandel.
  3. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven. Controleer met een breinaald of de koek gaar is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 475.54 kcal
Koolhydraten 47.38 g
waarvan suikers 20.24 g
Vet 24.51 g
waarvan verzadigd 13.85 g
Proteïnen 5.51 g
Vezels 2.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin