Zoals je hier al kon lezen, heeft 15gram een leuke nieuwe samenwerking opgezet voor het nieuwe jaar: healthy foodie Steffi Vertriest, bekend van haar kookprogramma 'De Gezonde Goesting', de gelijknamige kookboeken en de blog Bye Bye Cheeseburger, heeft gezonde recepten uit De Gezonde Goesting geselecteerd voor de 15gram Foodbox. In enkele clicks besteld en zo krijg je alle ingrediënten thuis geleverd om jouw voornemens waar te maken en een gezonde start van het nieuwe jaar te nemen!

15gram_edit_hr_007

Maar hoe houdt Steffi haar gezonde levensstijl vol? We vroegen haar enkele tips!

Groenten en fruit aan de basis
Als je al je voeding van één dag op een rijtje zou zetten, dan zouden groenten en fruit daar het grootste aandeel in moeten hebben. Over gezonde voeding bestaan veel uiteenlopende meningen, maar over het belang van groenten en fruit is iedereen het eens!

Vooral plantaardige voeding
Het grootste deel in je voeding zou van plantaardige oorsprong moeten zijn. Kies je toch voor dierlijke voeding, kies dan voor zuivel, vlees en vis van hoge kwaliteit.

Onbewerkt eten
Bij elke stap van verwerking verliezen we voedingswaarden. Begin daarom steeds bij zo puur mogelijke ingrediënten. Kies voor producten die rechtstreeks uit de natuur komen.

15gram_edit_hr_006

Weinig vlees
Vlees bevat een hoop goede stoffen, maar we eten er helaas veel te veel van. Probeer wat vaker voor vegetarische gerechten te kiezen. Wanneer je toch voor vlees gaat, kies dan voor vlees van goede kwaliteit.

Af en toe vis
Vis bevat onder meer omega 3 en heel specifiek EPA en DHA, waar we vaak tekorten van hebben en die moeilijker uit plantaardige voeding te halen zijn. Kies voor duurzame vis.

Water is het elixir
Kies resoluut voor water. Veel water. Heb je toch af en toe zin om iets anders te drinken, hou dat dan voor speciale momenten in plaats van zonder erbij stil te staan de ene frisdrank na de andere te drinken. Vind je water smakeloos? Geen nood, er zijn heel wat recepten om met fruit, kruiden en thee een extra dimensie aan water te geven.

15gram_edit_hr_005

Liefde is eten
Ook genieten is essentieel voor je gezondheid. Gelukkig-zijn wordt weleens de psycologische vitamine C genoemd. Eet bewust, hou van je eten en wees dankbaar, altijd.

Zin om eraan te beginnen? Dit zijn de 3 gezonde gerechten van Steffi die je deze week in de 15gram Foodbox kan vinden:


Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt


Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt
Steffi: "Paprika's en gehakt, ze zijn een droomcombo! Dit receptje is een echte traditie in mijn keuken, het gaat al heel lang mee. Al maakte ik het vroeger met rijst en nu met quinoa, want dat bleek nóg lekkerder te zijn. Het is verwarmend, kruidig, voedzaam en vullend!" Bekijk receptRatatouille met zoete aardappel


Ratatouille met zoete aardappel
Steffi: "Een bord bomvol groenten, zo heb ik het graag. En veel meer comfortfood dan dit wordt het niet. Dit gerecht voorziet je van allerlei mediterraanse goodies om je lijf te verwennen." Bekijk receptVisschotel met bloemkoolsaus


Visschotel met bloemkoolsaus
Steffi: "Dit recept maakte ik jaren geleden al. Het was één van de weinige dingen die ik zelf maakte vóór mijn liefde voor gezond eten ontstond. De room die ik toen gebruikte, vervang ik nu door een saus van bloemkool, dat zijn weer extra groentjes. Love it!" Bekijk recept


15gram_edit_hr_004

Zin om erin te vliegen? Bestel nu je 15gram Foodbox met de recepten van Steffi!

Wil je nog meer gezonde recepten à la Steffi maken? Ontdek haar kookboeken van De Gezonde Goesting.