Groene gazpacho met avocado en komkommer

15 MIN
4 personen
Groene gazpacho met avocado en komkommer

Een fris, zomers en verrassend soepje? We've got you covered! Wat denk je van een groene gazpacho bomvol groene groenten, kruiden en vitamines? Alles samen in de blender en mixen maar. Het is dus ook nog eens razendsnel! Deze soep is het beste ijsgekoeld, dus maak 'm op voorhand en zet in de koeling, of mix met wat ijsblokjes.

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 1 avocado
  • ½ limoen (biologisch)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 10 gr dille
  • 10 gr basilicum (blaadjes)
  • 1 jalapeño
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij 1/4de van een komkommer af en hou opzij. Schil de rest met een dunschiller en snij in grove stukken. Verwijder de schil en pit van de avocado en snij het vruchtvlees in grove stukken. Was en rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Pel de knoflook en halveer. Snij de lente-ui in ringen. Hak 3/4de van de dille grof (hou de rest opzij). Verwijder de zaadjes van de jalapeño en hak grof.
  2. Doe de komkommer, avocado, limoenzeste en -sap, knoflook, lente-ui, dille, basilicum, jalapeño, 2/3de van de yoghurt, 2/3de van de extra vierge olijfolie, de ciderazijn en een flinke snuf peper en zout in een blender en mix tot een dikke soep. Is de soep nog te dik? Voeg wat extra water toe. Proef en kruid bij met peper, zout en/of limoensap. Zet in de koeling.
  3. Neem de rest van de yoghurt en leng aan met wat water, tot je een lopend sausje hebt. Snij de apart gehouden komkommer in plakjes.
  4. Serveer de gazpacho in diepe borden en werk af met de yoghurtsaus, plakjes komkommer, fijngehakte dille, extra vierge olijfolie en peper.