Baked oats met pindakaas en blauwe bessen

25 MIN
2 porties
Baked oats met pindakaas en blauwe bessen

Baked oats, dat zijn fijngemalen havervlokken, in combinatie met banaan, ei, een zoetstof naar keuze, een snufje zout en bakpoeder. Mix en bak in de oven, en je het lijkt net of je cake eet voor ontbijt, maar dan in een gezonde versie. Hoe goed is dat? We maken een zalige versie met pindakaas en blauwe bessen!

Ingrediënten

  • 100 gr havervlokken
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 el honing (of zoetstof naar keuze)
  • 1 kl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gr blauwe bessen
  • 2 el pindakaas
  • extra fruit als afwerking
  • olie om in te vetten

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bestrijk ramequins (kleine ronde ovenschaaltjes) of een ovenschaal met olie.
  2. Maal de havervlokken fijn in een blender of keukenrobot. Pel de bananen en breek in stukken. Voeg toe aan de havervlokken. Voeg de honing, het bakpoeder en een snufje zout ook toe aan de blender. Mix tot een egaal beslag.
  3. Schep 3/4de van het beslag in de ramequins. Schep er de pindakaas op en leg er enkele blauwe bessen bij. Schep er de rest van het beslag op. Strooi er eventueel nog wat havervlokken op en duw enkele blauwe bessen bovenin. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de ramequins uit de oven en laat kort afkoelen. Werk af met fruit en serveer.