Voor het nieuwe jaar – en om de gezonde goede voornemens te ondersteunen – hebben we een leuke nieuwe samenwerking opgezet met healthy foodie Steffi Vertriest. Je kent haar misschien wel van het kookprogramma ‘De Gezonde Goesting’ op Njam!, de gelijknamige kookboeken of de blog ‘Bye Bye Cheeseburger’.

15gram_edit_hr_003

Zoals de naam van haar blog doet vermoeden, at Steffi vroeger helemaal niet gezond. Ze at geen fruit, geen groenten en zelfs dagelijks 1 of 2 hamburgers (als ontbijt zowaar!). Op een bepaald moment besloot ze haar voedingspatroon volledig te veranderen en resoluut te kiezen voor gezonde voeding. Gezond eten is voor haar geen dieet, maar een levensstijl.

Steffi: “Gezondheid heeft niets te maken met diëten. Hoewel afvallen natuurlijk een leuke extra kan zijn voor de gezonde eter. Maar in de eerste instantie is het een levensstijl, iets wat je niet als een opgave ziet, maar wat eerder automatisch gebeurt. Een soort reflex kweken om voor gezonde gerechten te kiezen.”

Voor de komende twee weken heeft Steffi telkens drie heerlijke gezonde recepten uit De Gezonde Goesting voor de 15gram Foodbox geselecteerd.

15gram_edit_hr_006

Dit zijn de drie gerechten die je kan kiezen om te bestellen voor maandag 14 januari. Zo geven we je bij 15gram, samen met Steffi Vertriest, een duwtje in de rug om die goede voornemens een extra goede start te geven!

Maak er een lekker gezond 2019 van!


Midden-Oosterse zalm met quinoa, munt en sinaasappel


Midden-Oosterse zalm met quinoa, munt en sinaasappel
Steffi: "Een licht gerechtje dat het hele jaar door smaakt! Het vult en is toch licht verteerbaar, daarom is het één van mijn favoriete gerechtjes om voor een van mijn lezingen te eten of wanneer ik een concert moet zingen. Vol voedzame stoffen die me een pak energie geven!" Bekijk receptButternut lasagne


Butternut lasagne
Steffi: "Deze pompoenschotel is by far het meest gemaakte recept van mijn blog. Zoals je kan zien, skip ik de pastavellen, waardoor hij een stuk lager in koolhydraten is!" Bekijk receptSnelle linzencurry


Snelle linzencurry
Steffi: "Dit gerechtje doet denken aan een Indische dahl, een stoofschotel met linzen, maar dan in een snelle versie. Bomvol heerlijke groenten en lekker kruidig. Hiervan geniet ik op een koude dag." Bekijk receptBestel je 15gram Foodbox met recepten van Steffi hier. 

15gram_edit_hr_001

Wil je nog meer gezonde recepten à la Steffi maken? Ontdek haar kookboeken van De Gezonde Goesting.