Op 7 juli is het Wereld Chocolade Dag! En wat is er nu een betere manier om deze feestelijke dag te eren dan met een heerlijk stuk brownie? Brownies, die smeuïge, rijke en verrukkelijke traktaties, zijn een van de meest geliefde chocoladegerechten die er zijn.

 

Verschillende soorten


Traditionele brownies zijn zacht en smeuïg aan de binnenkant, met een knapperige korst aan de buitenkant. Het is dus belangrijk om je brownie niet helemaal uit te bakken, ditmaal mag de breinaald dus nog een klein beetje nat zijn! Brownies worden gemaakt met een combinatie van boter, suiker, eieren, bloem en natuurlijk: chocolade!

Naast de klassieke brownie zijn er talloze variaties waarmee je kan experimenteren! De tegenhanger van de brownie is de blondie, op basis van witte chocolade. En natuurlijk kan je ook allerlei toppings toevoegen aan je brownies, zoals nootjes, cheesecake topping, fruit, karamel,… En wat dacht je van een voedzamere variant? Zo kan je ze maken met avocado, rode biet of zonder bloem. Tenslotte kan je ook nog koekjes maken met browniesmaak, brookies heten die. Heerlijk om in een glas ijskoude melk te dunken!

 

De (Belgische) chocolade


Een belangrijk aspect bij het maken van de perfecte brownie is het gebruik van goede chocolade. Chocolade van hoge kwaliteit heeft een diepere en intensere smaak, waardoor de brownies naar een hoger niveau worden getild. Het kiezen van chocolade met een hoog cacaogehalte zorgt voor een rijke en volle chocoladesmaak in je brownies.

En waar anders dan in België kunnen we spreken over het belang van goede chocolade? Belgische chocolade staat wereldwijd bekend om zijn uitmuntende kwaliteit en vakmanschap. Al meer dan een eeuw lang worden Belgische chocolatiers geprezen om hun meesterschap in het maken van fijne chocolade. Ze gebruiken hoogwaardige ingrediënten en hebben een uniek oog voor detail. Het resultaat is een chocolade die zijdezacht smelt op je tong. Belgische chocolade wordt gemaakt met de fijnste cacaobonen, die zorgvuldig worden geselecteerd en verwerkt om de beste smaak en textuur te bereiken. Het vakmanschap en de passie die Belgische chocolatiers in hun werk steken, zijn van onschatbare waarde.

Brownies zijn dan van origine misschien wel Amerikaans, maar we tillen ze naar een hoger niveau met dank aan die uitstekende Belgische chocolade. Bak je mee?


Brownies


Brownies
Brownies zijn typisch Amerikaans. Ze zijn vrij dicht en plat gebakken op basis van chocolade, heerlijk als snack of dessert. Zelfgemaakt zijn ze nog lekkerder! Bekijk recept



Blondies


Blondies
Blondies zijn de 'blonde' versie van de alomgekende brownies. De bruine chocolade wordt vervangen door witte chocolade, macademianoten maken dit heerlijk zoete verwendessertje helemaal af. Moet je proeven! Bekijk recept



Avocado chocolade brownie


Avocado chocolade brownie
Een lekker lichte brownie, met een originele twist: met avocado. Of hoe een dessertje toch nog lekker gezond kan zijn! Bekijk recept



Kaastaart brownies


Kaastaart brownies
Geef je brownies een prachtige upgrade door er bovenaan een heerlijk kaastaart laagje aan toe te voegen. Maak een mooie swirl en je hebt een geweldig dessert! Bekijk recept



Brownies met pecannoten


Brownies met pecannoten
Geef je favoriete koekje een zalige upgrade door er pecannoten toe te voegen, je zal het merken, wat een geweldige combinatie! Veel bak- en smulplezier! Bekijk recept



Brookies (brownie cookies)


Brookies (brownie cookies)
Heb je al gehoord van brookies? Dat is een zalige combinatie tussen een brownie en een cookie. Een volle chocoladesmaak, krokant aan de buitenkant en zacht en smeuïg aan de binnenkant... Afgewerkt met een snuifje zout. Zalig gewoon! Bekijk recept



Amandelbrownies


Amandelbrownies
Maak eens een variatie op de klassieke brownie, door er krokante amandelen en gedroogde abrikozen aan toe te voegen. Een heerlijk tussendoortje! Bekijk recept