Zandtaartjes met chocolade en dulce de leche

190 MIN
4 personen
Zandtaartjes met chocolade en dulce de leche

Deze zandtaartjes zijn niet alleen heel schattig maar ook heerlijk zoet met chocolade en dulce de leche. Lekker als dessert of voor bij de koffie!

Ingrediënten

    Voor het zanddeeg

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • ½ ei
  • 75 g suiker
  • 75 g kristalsuiker
  • 75 g boter
  • snufje zout
  • voor de vulling

  • 5 repen pure chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 2 el room

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De dulce de leche

  1. Neem het blik gecondenseerde melk en zet het in een pot met water (laat het blik dicht!). Laat 2 uur koken.
  2. Verwijder het blik uit de pot. Laat afkoelen en open voorzichtig. Nu heb je dulce de leche.
  3. De taartjes

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Wrijf de boter zacht en wit in een kom. Meng er de kristalsuiker onder. Voeg het halve ei en een snufje zout toe. Meng goed.
  6. Zeef de bloem onder het deeg en kneed tot een gladde bol. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Beboter een bakvorm en bestuif met bloem. Rol het deeg uit tot 4 millimeter dikte en leg in de bakvormpjes. Snijd het teveel aan deeg weg en prik gaatjes in de bodem. Leg een bakpapier met bakbonen op de bodems en bak 12 minuten blind in de oven.
  8. Haal de taartbodempjes uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bodempjes nog 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
  9. Vul de zanddeegbodempjes met de dulce de leche.
  10. Smelt de repen chocolade au bain-marie met een scheutje room en roer glad. Giet dit mengsel over de dulce de leche.
  11. Laat de taartjes opstijven op kamertemperatuur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 807.05 kcal
Koolhydraten 98.51 g
waarvan suikers 73.76 g
Vet 40.94 g
waarvan verzadigd 25.14 g
Proteïnen 10.86 g
Vezels 1.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin