Brookies (brownie cookies)

30 MIN
15 stuks
Brookies (brownie cookies)

Heb je al gehoord van brookies? Dat is een zalige combinatie tussen een brownie en een cookie. Een volle chocoladesmaak, krokant aan de buitenkant en zacht en smeuïg aan de binnenkant... Afgewerkt met een snuifje zout. Zalig gewoon!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 75 gr lichtbruine suiker
  • 75 gr suiker
  • 60 gr boter
  • 225 gr melkchocolade (callets)
  • 100 gr bloem
  • 1 el cacao
  • 1 kl bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gr pure chocolade (in een stuk)
  • grof zeezout (type Maldon)

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren op met de 2 suikersoorten tot een witte, luchtige massa.
  2. Laat de boter smelten en roer er de melkchocolade door tot die gesmolten is. Giet bij de suikermassa en meng.
  3. Voeg de bloem, het cacaopoeder, het snuifje zout en het bakpoeder toe en meng.
  4. Hak de pure chocolade grof en spatel onder het beslag.
  5. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Schep hier hoopjes van het beslag op. Strooi er het grof zout over. TIP: Dat gaat gemakkelijk met een ijsschep. Schep de koekjes ook niet te dicht bij mekaar, ze zetten nog veel uit.
  6. Zet 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zullen nog heel zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat ze nog even afkoelen, dan worden ze krokant. Serveer met een lekker fris glaasje melk bij.