Amandelbrownies

50 MIN
16 stuks
Amandelbrownies

Maak eens een variatie op de klassieke brownie, door er krokante amandelen en gedroogde abrikozen aan toe te voegen. Een heerlijk tussendoortje!

Ingrediënten

  • 125 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 150 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • 225 g fondantchocolade, fijngehakt
  • 125 g bloem
  • 4 eieren
  • 3 el Marsala wijn
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 300 g bruine suiker
  • 150 g ongezouten boter, in klontjes

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verwarm de marsala wijn op op een zacht vuurtje. Voeg er de abrikozen aan toe en laat 10 minuten weken.
  3. Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie. Roer glad en laat half afkoelen.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de suiker. Voeg het vanillemerg toe en roer er de chocolade door. Zeef de bloem en doe ze samen met de amandelen en abrikozen bij het mengsel.
  5. Schenk het geheel in een met bakpapier voorziene, vierkanten bakvorm. Zet 25 minuten in de oven. Laat nadien afkoelen. Snijd hem in stukken en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 339.26 kcal
Koolhydraten 36.01 g
waarvan suikers 29.64 g
Vet 18.64 g
waarvan verzadigd 8.59 g
Proteïnen 5.51 g
Vezels 1.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin